No title


Daca faci parte din grupul persoanelor care nu stiu sa isi exprime sentimentele,nu esti singurul!Am incercat mereu sa gasesc cuvintele perfecte..nu exista perfectiune.Mereu am fost stangace la discutii si sfaturi si ma ofticam mereu ca nu gasesc nimic potrivit.Cuvintele nu sunt intotdeauna cele mai importante.De fapt sunt aproape nesemnificative...Nu incerc sa dau lectii sau sa-i invat pe altii,vreau sa invat sa simt mai intai,sa ma pot exprima sufleteste si apoi sa pot folosi cuvintele.
Uneori nu te poti exprima deloc in cuvinte,si sunt multe situatii cand pur si simplu te sufoci.De ce oare cuvintele au asa de mare importanta?

10 comentarii:

  1. Pentru ca ele sunt cheia comunicarii. Pentru ca nu te poti intelege din priviri cu o persoana pe care o vezi pentru prima data in viata ta. Pentru ca daca taci, nu existi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ochii sunt fereastra catre sufletul unui om cuvintele reprezinta primele trepte ce trebuie parcurse pentru a ajunge sa bati la acea fereastra.. chiar daca par nesemnificative cuvintele sunt atat de necesare tocmai in acele momente in care simtim ca avem un mare nod in gat si nu pot exprima nimic din ceea ce simtim.. uneori cuvintele ofera siguranta il fac pe cel de linga tine sa simta ca conteaza ii intaresc sentimentele.. in schimb tacerea usor usor indeparteaza doua suflete

    RăspundețiȘtergere
  3. Fara cuvinte/limbaj , cum am putea oare sa comunicam cu totii si mai presus cum am putea transmite invataturile de azi celor care se vor naste maine?

    RăspundețiȘtergere
  4. detest cuvintele atunci când vine vorba de sentimente.

    RăspundețiȘtergere
  5. Teoretic aproape orice se poate exprima prin cuvinte ,in viata cotidiana e benefic pentru orice om sa fie un bun orator iar cei care nu sunt , au altfel de caracter , oamenii carora le place sa isi auda gandurile mereu si mereu , oameni inchisi in ei , oameni care de multe ori poseda un vocabular vast dar situatia in sine le creeaza un blocaj verbal . Daca te adresezi deschis si poti sa vezi dincolo de barierele sentimentale atunci cu siguranta vei fi o persoana caruia o sa ii se ceara multe sfaturi .
    Eu personal oscilez intre o fiinta deschisa social si una foarte inchisa , cred ca multe din gandurile mele nu trebuie impartite decat cu propria-mi persoana , si din pacate in Romania sunt multe persoane cu care nu se poate avea o discutie la un standard mai sus de intamplarile zilnice .
    De fapt statisticile europene arata ca Romania este tara cu cea mai mica medie IQ din Europa , lucru exceptional de dramatic .
    Dar cred ca important , mai ales cand iubesti o anumita persoana este sa poti sa iti marturisesti liber sentimentele fata de ea atat in cuvinte cat si in fapte , iubirea nu poate exista si functiona fara cuvinte .

    RăspundețiȘtergere
  6. @azrael-sub7
    iti dau dreptate,si de fapt marturisesc acelasi lucru,eu insami sunt o persoana care oscileaza intre deschis si inchis...dar sunt o persoana care foloseste cuvintele ca sa isi exprime sentimentele si mai ales intr-o relatie de iubire,fara cuvinte nu poate exista.Oricum,multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @utiscinteianu imi pare rau sa te contrazic:P privirile vorbesc mult mai mult decat ti-ai putea imagina:P de ce? pentru ca ochii sunt un ocean nesfarsit de cuvinte nerostite.. lacrimile sunt niste cuvinte surde pe care le suim pe portative atunci cand nu avem putere sa le dam glas..
    De ce sunt ele atat de importante? pentru ca prin ele ne eternizam gandurile..dar putin stiu ca odata rostite...ele nu pot fi luate inapoi..si la fel de putin cunosc adevarata putere a cuvintelor...
    si totusi... cateodata, cuvintele nu sunt in stare sa exprime sentimentele in adevarata lor profunzime

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte dragut post-ul tau Anca:* nu stiam de blog... si mi se pare interesant;))
    cu permisiunea ta fac trimitere la ceva de pe unul din blogurile mele [stergi comentariul daca te deranjeaza:P ] atat de multe s-ar putea scrie despre cuvinte...totul..prin cuvinte:P
    http://traficdevise2.blogspot.com/2010/02/cand-cuvintele-tac.html

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc frumos pentru parere,sigur ca nu ma deranjeaza:)

    RăspundețiȘtergere